ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

La L-Glutamina: un aminoàcid clau per a la funció corporal

La L-glutamina és un aminoàcid important per al sistema immunològic i la salut intestinal, i també adquireix un paper important en la recuperació muscular.

És un dels 20 aminoàcids que formen part de les proteïnes i es considera un aminoàcid no essencial, cosa que significa que el cos el pot sintetitzar-lo per si mateix. No obstant això, en situacions d’estrès, malalties o lesions, el cos no pot produir la L-glutamina necessària, i és necessari complementar la administració d’aquest tipus d’aminoàcid.

Aquest aminoàcid, el podem trobar en alguns aliments, sobre tot d’origen animal, com la carn, el peix, els ous, o els làctics, o bé alguns d’origen vegetal com les llegums o els fruits secs. També podem trobar a la farmàcia complements amb L-glutamina.

Algunes de les funciones més importants, entre d’altres, son les següents:

  • Salut intestinal: Manté la integritat de la mucosa intestinal i ajuda a prevenir la permeabilitat intestinal, contribuint a la salut digestiva.
  • Recuperació muscular: Participa en la síntesi de proteïnes, afavorint la recuperació i el creixement muscular, especialment després d’exercici intens o lesions.
  • Sistema immunològic: Proporciona energia a les cèl·lules del sistema immunitari, com els limfòcits i els macròfags, ajudant a mantenir la seva funció eficient.

CONSELL:
Per prendre complements de L-glutamina, consulta un professional de la salut per establir la dosi adequada. Pren-los preferiblement després de l’exercici o abans de dormir per afavorir la recuperació muscular i la salut intestinal. Mantingues una bona hidratació i ajusta la dosi si experimentes efectes secundaris.

DAVID CLAVIJO

Farmacèutic Col. 20.905
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad