ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

On puc trobar la meva Targeta sanitària? Què significa la seva numeració?

La targeta sanitària individual (TSI) ens identifica i permet l’accés als centres i serveis del sistema sanitari públic assignats, com l’accés al pla de la medicació electrònic a la farmàcia.

A l’anvers de la targeta hi ha impreses les dades de la persona acreditada:

  • Codi d’identificació personal (CIP).  Expressat amb números i lletres, ens permet identificar de manera individual i unívoca a cada persona acreditada del CatSalut.
  • Nom i cognoms de la persona titular.
  • Nivell de cobertura. És el nivell de prestacions sanitàries que assigna el CatSalut a cada persona.

El revers de la targeta incorpora un codi de barres i una banda magnètica amb informació codificada d’aquestes dades impreses.

La identificació amb la targeta sanitària garanteix la confidencialitat de les dades de la persona acreditada.

A que fa referència el codi CIP:

  • Els quatre primers dígits corresponen a les dues primeres lletres dels nostres cognoms, per exemple si som Vila Bosch, els dígits seran VIBO, si som Gómez Fernández, serà GOFE.
  • El segon dígit identifica el sexe: 0 pels homes i 1 per les dones
  • Els següents sis dígits són la nostra data de naixement al revés, si hem nascut el 10.02.1989, els sis dígits seran 890210.
  • Els últims tres dígits últims són assignats aleatòriament pel departament de Salut quan ens entreguen la targeta.

En els últims anys la TSI en suport física ha canviat la seva imatge i també s’ha digitalitzat, tal i com es mostra en la imatge de portada que il·lustra aquesta entrada. Podeu veure a l’esquerra de la imatge la versió física anterior, al centre l’actual i a la dreta la versió digital.

La targeta sanitària en format físic la podeu demanar o sol·licitar un duplicat, en cas de pèrdua, a l’ambulatori. En canvi la targeta sanitària digital la podreu descarregar a l’aplicació de La Meva Salut.

CONSELL:
Sempre que aneu a l’ambulatori o a la farmàcia, per a retirar la medicació prescrita, caldrà identificar-vos amb la targeta sanitària. Recordeu que la TSI digital té la mateixa validesa per acreditar-se que la TSI física (en qualsevol dels seus dos dissenys).

ROGER GIL

Farmacèutic Col. 17.552
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad