ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Errors més comuns quan apliquem el protector solar als nens

Tots coneixem la importància d’utilitzar un protector solar per prevenir els danys causats per la radiació solar, especialment en els més petits de casa, ja que la seva pell és especialment delicada i propensa a cremar-se més ràpidament que la dels adults.

Com veurem, no es tracta únicament d’aplicar el protector solar, sinó de fer-ho de manera adequada.

A continuació veurem alguns del errors més comuns en la foto protecció infantil.

No utilitzar un foto protector específic. És crucial aplicar un protector solar dissenyat específicament per a nens, ja que aquests productes compten amb característiques que no es troben als destinats a adults, com la resistència superior a l’aigua o el tipus de filtre solar que contenen. Els filtres físics o minerals són els més adequats per a nadons i nens menors de 3 anys, ja que es queden a la superfície de la pell, actuant com una barrera física que reflexa la radiació, i no s’absorbeixen.

Deixar zones sense aplicar. No hem d’oblidar aplicar també el protector solar en zones com les orelles, les mans o els peus, i la part interna de braços i cames.

Aplicar poca quantitat. És important ser generós. Una capa adequada de crema assegura que el nen estigui ben protegit i que els filtres actuïn durant el temps necessari. Escatimar la quantitat de crema pot portar a una falsa sensació de seguretat i exposar al nen a cremades inesperades.

No protegir-los també amb elements físics. Alhora de protegir la delicada pell dels nens, ens podem ajudar també  amb ombrel·les, barrets o gorres amb visera, ulleres de sol i roba de bany amb protecció solar.

Exposar-los durant les hores de major radiació solar. Durant la franja del migdia, entre les 12 i les 16h, la radiació solar és màxima pel que hem d’evitar en la mesura del possible exposar-nos al sol en aquest moment, petits i grans.

No tornar a aplicar el protector cada 2 hores o després de sortir de l’aigua. Tot i que els protectors infantils solen ser més resistents a l’aigua, es recomana reaplicar el protector cada vegada que surtin de l’aigua, i fer-ho també cada dos hores si estem a l’aire lliure.

CONSELL:

Recordem que protegir adequadament els nens del sol evitarà les cremades i reduirà el risc de patir malalties cutànies en el futur.

ROGER GIL

Farmacèutic Col. 17.552
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad