ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Els medicaments a casa, on i com guardar-los

Segurament tens un espai a casa reservat per a la teva farmaciola, amb material de cures, medicaments per a les afeccions més comunes i els medicaments per a tractaments específics puntuals o crònics.  Però, els guardes al lloc adequat? Amb les condicions necessàries per mantenir la seva eficàcia.

És comú guardar els medicaments a llocs de la casa com el bany o la cuina. No obstant això, contràriament al que sovint es creu, aquests no són els llocs més adequats per a la teva farmaciola. Aquestes zones solen experimentar canvis de temperatura significatius i solen ser més humides, fet que pot impactar negativament en la conservació i eficàcia dels medicaments.

En cas que hi hagi nens a casa, és fonamental prendre precaucions extra per assegurar que els medicaments estiguin fora del seu abast, guardant-los per exemple en un armari o calaix tancat i situat a una alçada que els nens no puguin assolir.

Per tant, a l’hora de guardar els teus medicaments, és important evitar aquests espais i assegurar-se de trobar un lloc sense humitat, calor excessiu ni llum directa.

També cal guardar els medicaments en els seus envasos originals i amb els seus prospectes, i revisar periòdicament la caducitat dels medicaments i productes sanitaris de la farmaciola.

L’envàs original garanteix la integritat dels medicaments protegint-los de factors com la humitat o l’excés de calor i de les possibles caigudes accidentals. També ajuda a prevenir errors en la presa de medicaments, per confusió, els quals podrien afectar la salut teva i la de la teva família.

És aconsellable mantenir una organització que separi clarament el material de cura bàsic, els medicaments d’ús comú i aquells que requereixen prescripció mèdica per a un tractament específic.

Mai conservis medicaments caducats, que ja no necessites o dels que no coneixes la seva indicació terapèutica. En lloc de llençar-los a les escombraries, recorda portar-los al punt SIGRE de la teva farmàcia. Això assegura el tractament adequat d’aquests residus, de manera segura per a les persones i respectuosa amb el medi ambient.

CONSELL:

Per assegurar una bona conservació dels medicaments evita la humitat. Un bon lloc per guardar-los seria en un calaix a l’habitació o al menjador, allunyat de les fonts de calor i de la llum directa. Recorda també revisar regularment la seva data de caducitat, i retornar al punt SIGRE aquells medicaments caducats o que ja no necessitis.

ROGER GIL

Farmacèutic Col. 17.552
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad