ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Medicaments i medi ambient: punt SIGRE

Per garantir que els residus farmacèutics reben un correcte tractament mediambiental, els medicaments i els seus envasos (caixes, blisters,…) es gestionen a través del punt SIGRE, que trobareu a totes les oficines de farmàcia.

SIGRE és una entitat sense ànim de lucre creada el 2001 per garantir la correcta gestió mediambiental dels envasos i restes de medicaments d’origen domèstic, que s’hagin dispensat en oficines de farmàcia o en serveis de farmàcia hospitalaris.

A la farmaciola de casa hi hem de guardar les medicines imprescindibles per problemes de salut lleus o comuns, materials de cura, així com els medicaments per les malalties cròniques actuals; sempre en el seu envàs original i amb el seu prospecte. No ha de ser un magatzem de medicaments.

La majoria ja reciclem correctament els diferents tipus d’envasos i de residus, però no ens podem oblidar dels medicaments. Aquests envasos i residus no s’han de llençar al rebuig, ni al contenidor groc. Tampoc s’ha de llençar per l’aigüera o el wàter les restes de medicaments que queden als envasos per l’elevat risc de contaminació ambiental.

En el punt SIGRE hi hem de dipositar els medicaments caducats o que ja no necessitem, les seves caixes o envasos buits,  les xeringues precarregades i  les plomes o bolígrafs amb les agulles unides a l’envàs del medicament (per exemple les xeringues precarregades d’insulina), sempre amb l’agulla tapada amb el seu caputxó protector o similar.

No hi hem de portar agulles, termòmetres, gases, radiografies, piles, productes químics, mascaretes o tests covid.

CONSELL:

Recordeu revisar periòdicament la farmaciola de casa, per retirar i apropar al punt SIGRE tots aquells medicaments que estiguin caducats o en mal estat de conservació, i aquells que fa temps que no utilitzeu.

ROGER GIL

Farmacèutic Col. 17.552
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad