ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Quin tipus de pell tinc?  

Per tenir una bona cura de la teva pell has de saber quin tipus de pell tens, pot ser seca, grassa, mixta, sensible o normal. Coneix quin tipus de pell tens per tal de cuidar-la correctament.

Tractar la teva pell de forma adequada et permetrà conservar-la sana durant anys i fora de perill de possibles agressions degudes a la vida quotidiana.

La pell és l’òrgan més gran del nostre cos i varia el seu gruix i les seves característiques en funció de la zona del cos.  

La pell està composta per tres teixits:

  • L’epidermis és la capa més externa, on es troben els melanòcits que són les cèl·lules que donen color a la pell, tenim cèl·lules que s’encarreguen del sistema de defensa de la pell.
  • La derma que és una capa més profunda on trobem en abundància les fibres de col·lagen i elàstiques que formen unes xarxes on trobem també àcid hialurònic i sulfat de condroïtina entre d’altres, que aporten consistència.
  • L’hipoderma és la capa més profunda que està formada per teixit conjuntiu lax i adipós, això li proporciona a la pell funcions de regulació tèrmica i de moviment.

En aquest cas ens centrarem en la zona de la cara i en el seu tipus de pell.

Per saber quin tipus de pell tenim podem fixar-nos en diferents aspectes. 

  • Quan parlem de pell grassa aquesta té una aparença porosa, humida i brillant. És degut a un excés de la producció de greix per part de les glàndules sebàcies. Normalment ve determinada per causa genètica o hormonal com és el cas dels adolescents en la pubertat i joves menors de 30 anys que es relaciona amb l’aparició de l’acne, porus dilatats i punts negres. És clau mantenir una bona neteja amb un gel suau especialitzat en aquest tipus de pell i després mantenir-la hidratada amb una crema que sigui oil-free. Aquest tipus de pell no solen desenvolupar arrugues al llarg del anys. 
  • Quan parlem de  pell mixta, segons la localització trobem característiques de pell seca com ara les galtes i el contorn d’ulls i de pell grassa al front i la barbeta. Per tenir cura es recomana utilitzar productes específics per aquest tipus de pell com ara gels netejadors i cremes que continguin alfa-hidroxiàcids (AHA) per regular la producció de greix.
  • La pell seca normalment és un estat temporal de la pell que és causat per factors externs com el clima, la baixa humitat de l’aire i la immersió en aigua calenta, o com a efecte advers d’alguns tractament farmacològics. Tot i això, pot haver-hi algunes persones que tinguin la pell seca amb més freqüència o fins i tot que li duri tota la vida. Si es cuida, no sol ser greu, però si no es té cura pot donar altres problemes cutanis, com ara èczemes o tenir més facilitat per patir infeccions. Ja que, la pell seca es pot clivellar i queda més exposada als bacteris. Aquest tipus de pell té més facilitat per desenvolupar arrugues.
  • La pell sensible és un estat de la pell, normalment per una patologia en concret, com són la dermatitis, la rosàcia o la pell atòpica. Les persones que tenen la pell sensible experimenten brots de descamació o vermellor, també experimenten sensació de calor, tibantor o picor. En aquestes pells, sol haver-hi una pèrdua de la funció protectora de la pell i facilita l’entrada de diferents microorganismes i substàncies irritants. Això augmenta la possibilitat de patir infeccions i reaccions al·lèrgiques. Es recomana utilitzar productes amb propietats calmants i evitar ingredients que puguin irritar la pell com l’àcid retinoic.

A part d’identificar el tipus de pell podem tenir diferents característiques: poca lluminositat, porus oberts, punts negres, arrugues… I patir diferents patologies com ara tenir pell sensible o atòpica, rosàcia, pell amb taques, o dermatitis seborreica entre d’altres. Aquests i altres temes els anirem treballant en altres píndoles formatives a la web.

CONSELL

La nostra pell varia al llarg dels anys, ja que al nostre cos varien les hormones en funció de la nostra etapa vital i aquesta variació hormonal pot modificar les característiques de la nostra pell. Serà important triar productes adequats per tenir cura de cada tipus de pell, per tal de mantenir i reforçar la seva funció de barrera protectora.

EVA MONTEAGUDO

Farmacèutica Col. 22.113
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad