ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Què és un medicament genèric? És igual que el medicament de marca original?

Els Equivalents Farmacèutics Genèrics (EFG), coneguts com a medicaments genèrics, són un tipus de medicament amb la mateixa composició en principis actius, dosi i forma farmacèutica (comprimits, cremes, xarops,…) que el medicament original de marca.

Els medicaments genèrics són fàcils de reconèixer perquè el seu envàs porta les sigles EFG. Normalment, es denominen pel nom dels seus principis actius seguit del nom del laboratori farmacèutic que els comercialitza i les sigles EFG, per exemple “Simvastatina Normon 20mg comprimidos recubiertos EFG”.

Al mercat farmacèutic coexisteixen els medicaments de marca i els medicaments genèrics. Els segons són aquells que es posen al mercat una vegada ha vençut la patent del medicament original, que prèviament havia gaudit de l’exclusivitat en la comercialització del producte durant diversos anys.

Els medicaments genèrics estan subjectes als mateixos estàndards de qualitat que els medicaments de marca, satisfent tots els requisits d’eficàcia i qualitat per a la seva autorització, així com els controls posteriors a la seva posada al mercat, establerts per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Els medicaments genèrics tenen la seva eficàcia terapèutica demostrada gràcies al temps que han estat disponibles al mercat el seus principis actius, i d’haver estat àmpliament utilitzats en la pràctica clínica en el medicament original.

El seu preu més baix es justifica ja que els costos de recerca associats al medicament original no es traslladen al seu preu final. Això suposa un doble estalvi tant per al Sistema Nacional de Salut, que pot destinar a més recursos sanitaris, com per als pacients, ja que paguen menys pel seu tractament.

Evidentment, cal posar en valor tota la investigació i recerca que fan els laboratoris farmacèutics per al desenvolupament de nous medicaments.

CONSELL:

Malgrat el mite que els medicaments genèrics no són tan efectius com els de marca, la realitat és que són igual d’eficaços, fiables, de qualitat i segurs, i representen un estalvi tant per als pacients com per als sistemes de salut.

ROGER GIL

Farmacèutic Col. 17.552
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad