ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

L’hèrnia discal

Una hèrnia discal és una patologia en la qual la part del disc intervertebral anomenada nucli polpós es desplaça fins la medul·la espinal pressionant-la i produint un dolor intens que es pot irradiar a les extremitats.

És una malaltia que afecta a les arrels nervioses de la columna vertebral. Es donen en major freqüència en homes d’edat mitjana i avançada, generalment després d’un esforç físic important. Un 10% dels casos d’hèrnia discal requereixen una intervenció quirúrgica per ser reparades.

Per entendre ben bé què és una hèrnia discal és fonamental tenir uns coneixements bàsics sobre la columna vertebral. Està formada per les vèrtebres que protegeixen els nervis que baixen la columna, aquests formen la medul·la espinal. D’entre cada vertebra en surten les arrels nervioses que innerven tot el cos. Les vertebres estan separades pels discs intervertebrals, fets de teixit cartilaginós, que actuen d’amortidor entre les vèrtebres permetent el moviment entre aquestes i evitant que tinguem una columna rígida. Amb el temps, les males postures, alguns traumatismes i les sobrecàrregues, els discs s’atrofien i perden aigua reduint el seu volum i perdent la seva funció. Una hèrnia es produeix quan un disc es trenca o es desplaça i el material intern (nucli polpós) es desplaça fins la medul·la pressionant-la i provocant els símptomes característics.

Els símptomes varien depenent de la zona de l’esquena on es produeix l’hèrnia. En els casos d’hèrnia lumbar que és la més freqüent, els símptomes més típics són dolor punxant, anomenat dolor ciàtic, en una part de la cama i pèrdua de sensibilitat acompanyada de formigueig a la resta de la cama.

El dolor comença lentament però empitjora després d’estar molta estona dret o assegut, a la nit, al esternudar, tossir o riure o al fer qualsevol sobreesforç. Les hèrnies es solen tractar amb un període de repòs amb antiinflamatoris i analgèsics i acompanyat de fisioteràpia. La majoria de casos es recuperen amb aquest tractament però un 10% de casos requereixen de cirurgia.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad