ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Què és el IMC? Com es calcula?

El càlcul de l’Índex de Massa Corporal (IMC) serveix per conèixer el grau d’obesitat, i s’obté dividint el pes en quilos per l’alçada en metres al quadrat.

El càlcul és relativament senzill, consisteix a dividir el pes (expressat en quilos) entre l’alçada (en metres) elevada al quadrat. El resultat obtingut s’expressa en kg/m². L’IMC resultant t’indica si el pes és correcte en funció de l’alçada.

L’IMC per a un pes normal, correspon a valors de entre 18,5 i 24,9.  Valors superiors a 25 es considera sobrepès, i superiors a 30 ja es considera obesitat. Segons l’Estudi Nutricional de la Població Espanyola (ENPE) el 53% de la població presenta sobrepès o obesitat.

Ens hem de conscienciar de que:

  • L’obesitat no és un problema només estètic; afecta de forma negativa la salut i l’esperança de vida. Existeixen malalties associades a l’obesitat, com, les cardiovasculars, els trastorns respiratoris, o determinats càncers.
  • L’obesitat es pot definir com una excessiva acumulació de greix corporal. En la majoria dels casos es presenta com a conseqüència d’un desequilibri entre la ingesta calòrica i la despesa energètica, però també poden confluir-hi altres causes, com factors genètics, hormonals o farmacològics.

El millor tractament de l’obesitat és la prevenció. La prevenció ha de començar durant la infància, educant els nens perquè agafin uns hàbits alimentaris adequats i promovent la pràctica d’exercici físic desde petits. Contribueix també a una millora del benestar físic i mental.

CONSELL:

Com a consells, dir que la pèrdua i el control del pes impliquen una modificació en l’estil de vida. Hem d’evitar les dietes molt restrictives i les que prometen pèrdues de pes ràpides. Reduir molts quilos en poc temps no és aconsellable, ja que implica una pèrdua de massa muscular que afavoreix que després es guanyi pes. Per tant, és important posar-se en mans d’un professional.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad