ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Melasma i protecció solar

L’exposició solar és la primera causa en l’aparició de taques a la pell. Avui dia, la llum que emeten les pantalles d’ordinador, mòbils, focus de llums, … també estan involucrats en la seva aparició. Altres causes que poden intervenir són els canvis hormonals en especial en l’etapa d’embaràs o també en l’ús d’anticonceptius orals. El melasma són taques fosques degudes a una hiperpigmentació de la pell que habitualment apareixen a la cara, en especial a les galtes, al nas, al front i al llaví superior.

La melanina és el pigment que defineix el color de la pell de les persones. L’augment de la seva producció en zones concretes és el causant de l’aparició del melasma. Aquestes taques poden desaparèixer a l’hivern però tornen a reaparèixer a l’estiu amb l’exposició solar més intensa.
El melasma no és nociu en termes de salut, és fonamentalment un problema estètic.

Existeixen tres tipus de melasma:

  • Melasma epidèrmic, afecta a la capa superior de la pell i la hiperpigmentació és marró, amb les vores ben definides.
  • Melasma dèrmic, afecta a les capes dèrmiques més profundes de la pell, es caracteritza per l’aparició de zones blau grisenques.
  • Melasma combinat, combinació dels dos anteriors, amb aspecte de pigment marró grisenc.

El més comú i el més fàcil de poder reduir, és el melasma epidèrmic.

CONSELL:
La prevenció més important és evitar el màxim possible l’exposició a la llum solar i als sistemes lumínics però inevitablement no és tant fàcil. Per tal de protegir-nos, es recomana la utilització de protecció solar durant tot l’any. Recordem que els rajos del Sol també afecten en els dies ennuvolats. Podem utilitzar factor de protecció solar (SPF) 30+ en els períodes de menys exposició i SPF 50+ en els mesos d’elevada exposició solar, recordant de reaplicar la crema solar cada hora.
Podem utilitzar, de forma diària, productes dermocosmètics encarats al tractament de taques de la pell. Són productes que inclouen en la seva formulació principis actius que actuen en aquestes hiperpigmentacions pel tal d’aclarir-les o fer-les desaparèixer. Són substàncies com les hidroquinones, l’àcid Kojic, l’àcid azelaic, … i d’altres, molts d’ells d’aplicació nocturna.
També podem optar per tractaments dermatològics com el peeling químic o el làser per ajudar a reduir el melasma.

ELISENDA ALBAREDA

Farmacèutica Col. 16.431
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad