ICONA_TELEFON_GRIS
932 96 75 64

Programa de detecció precoç del VIH amb test ràpid

Aquest test ràpid permet detectar a persones infectades pel virus, contribuint així a disminuir la propagació de la infecció. Mitjançant la derivació als centres sanitaris corresponents, es pot iniciar el tractament ràpidament i millorar el pronòstic de la progressió de la malaltia.

Amb una gota de sang i en tan sols 20 minuts, podràs saber si ets o no reactiu per al VIH.

És una iniciativa que afavoreix l’accessibilitat al diagnòstic a totes aquelles persones que presenten conductes de risc per a la infecció. Saber, el més aviat possible, si t’has infectat t’ha de permetre beneficiar-te d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la teva qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.

Qualsevol persona, home o dona, es pot infectar pel VIH si s’exposa al virus mitjançant relacions sexuals no segures o el contacte sanguini directe amb una persona infectada.

El programa de detecció precoç del VIH amb test ràpid s s’enfoca preferentment a:

– Persones amb addicció a les drogues, que comparteixin material de punció, i les seves parelles

– Persones amb múltiples parelles sexuals o pràctiques sexuals de risc sense preservatiu

Aquesta prova està disponible a tothom qui ho necessiti.

Existeixen diferents tipus de proves per a la detecció del VIH; al programa s’utilitza un test ràpid de 4a generació que detecta tant l’antigen p24 del virus com els anticossos propis generats. Aquesta prova té un període finestra de tres a quatre setmanes des de l’exposició al VIH, temps mínim necessari per la seva detecció. Recordeu que la transmissió del VIH a altres, en una persona infectada, és possible durant el període finestra.  

La prova consisteix a fer una petita punció al dit per extreure unes gotes de sang capil·lar. En 20 minuts es determina si el resultat és reactiu o no. En cas que surti reactiu (per a l’antigen i/o els anticossos) indicarà que s’ha estat en contacte amb el virus del VIH i que pot ser transmissor del virus. Previ consentiment informat, es deriva el pacient al centre hospitalari de referència per realitzar la confirmació del resultat. Si creus haver-te exposat al VIH, i no han passat més de 72 hores, pots anar al servei d’urgències d’un hospital on valoraran el risc i iniciaran si ho creuen oportú una profilaxis postexposició (PEP) per prevenir la infecció per VIH.

CONSELL:

La nostra és una de les farmàcies de Barcelona adherides al Programa de detecció precoç del VIH. Si ho necessites et farem la prova de forma anònima i confidencial, i sense cita prèvia. Davant del dubte fes-te la prova!

ROGER GIL

Farmacèutic Col. 17.552
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos y para mostrarte publicidad relacionada con sus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad